Kulturkrockar hittills...

Det finns faktiskt en del som jag inte riktigt förstår mig på i England...bland annat detta;

  • En kran för varmvatten och en för kallvatten. Why? Antingen så bränner man sig eller så får man tvätta sig med iskallt vatten. Plus att det går säkert åt mer vattnet pga detta idiotiska påhitt.
  • Att tunnelbanan slutar gå 00.30 och därefter är det bussar som gäller fram tills 06.00! (I London... plus att jag inte riktigt går ihop med deras transportsystem...)
  • Att många pubar stänger vid 00.00. Noll-noll-noll-noll! I London?!? (självklart inte alla men iaf...)
  • Isoleringen av hus och lägenheter behöver vi nog inte gå in på...
  • Dessa heltäckningsmattor överallt. Känns väldigt 60-70-tal...och amerikanskt. Och äckligt!
  • Köksfläkt? Någon? (går inte att steka en bit nötkött på hög värme i vårt kök)
  • Att frysta kycklingfiléer är dyrare än färsk.
Sånt här som gör att man saknar Sverige! Fast jag saknar inte Sverige än. Så ni vet. Men kranarna blir jag galen på. Sen finns det självklart massa positiva saker med England också. Som att alla är så artiga. Och en hel del saker är mycket billigare här än hemma. Billig öl. Dubbeldäckare (otroligt kul att åka högst upp och längst fram).

Nu blir det lite pub & öl. Kanske åker in till London imorrn också. Inte bestämt mig riktigt. Vilka I-landsproblem jag har va? Hoppas allt är bra där hemma i kylan & snön!

the Fabric

Igår gjorde vi ett besök på the Fabric i meatpacking distriktet i London. Ska vara en väldigt välkänd klubb! Och den var grym! Sjukt stor med flera våningar, väldigt lätt att tappa bort sig. Och så var det gäst DJ's, "the Glitch mob", tre killar från L.A. Sjukt bra var de! Inte ofta jag tycker de om dj's sådär. Vi åkte 5 bussar in från HW in dit. Självklart en hel del 18-19 åringar och de märktes! Men stället var iallafall hursom grymt bra! Mina fötter smärtade efter ett antal timmar och vi blev hungriga så vi satt på en restaurang mitt i natten och åt mat och drack milkshakes! Det var nog räddningen för att jag orkade mig upp till skolan idag, annars skulle jag ha varit rätt bakfull...

Men the Fabric var absolut värt sitt lilla besök och dit tar man sig nog några fler ggr! Bjussar på ett par bilder! Johanna och jag körde Björn Borg-style. Kändes som att vi behövde svenska till oss lite...




// Eder Emelie



Vad händer och fötter?!

Jo, dags för en uppdatering känner jag!

I Fredags skulle jag som sagt gå ut men kände mig hängig med min förkylning som dalat upp och ner + att incidenten med chilin gjorde det hela lite jobbigare (fick även lite i ena ögat några timmar senare, dock inte lika starkt!). Så det blev jag och Psycho som sagt. Psycho hade lite smårt att acklimatisera sig i vårt hus. Han låg under Johannas säng hela dagarna...när det väl blev kväll (snarare natt) så då gick det minsann bra! Då kom han skrikandes och ville bli klappad. Det var den här kvällen han och jag bondade, made the connection. Meeen, på natten sover vi vanliga! Och Psycho ville minsann inte sova, så han gick runt i huset jamandes (läs: skrikandes) och väckte oss. Han ville inte sova med oss utan bara jävlas! Slutade med att han fick hänga i köket för sig själv. Såhär pågick det hela tiden. En morgon hittade jag han gömd i mitt torrskåp i köket också... Hursom så började Daniel känna av sin allergi och Psycho fick bege sig tillbaka till vår landlady Paula! Han var jätteglad att få lämna oss och bli instängd i sin lilla kattbur. Han åt också enormt lite mat under dessa dagar, han totalstrejkade! Jag började t.o.m mata han med lite torrfoder, då gick det bra, för en stund såklart... Men nu är vi alla utvilade efter hans lilla gästspel!

Psychos första surställe... mellan madrassen på en ihopfälld tältsäng. Vajn-Psycho

Vi åkte in till London i lördags och turistade! Vi gick runt i Westminister där vi såg bl.a. Big Ben och London Eye, London Bridge och Tower Bridge, tog oss även en sväng vid Buckingham Palace och tillsist Harrods! Jag kapade även lite kap, som vanligt! Blev en vårjacka och en klänning rikare. Och ett antal pund fattigare! Men det var det värt! Vi hade även turen att få vara med om ett riktigt England väder denna dag, dock utan regn! Så självklart blev de premiär med skinnjackan i +8°C och moln!

Jag & Karro och Tower Bridge i bakgrunden




Ja...bilderna får tala för sig själva denna gång också!

Annars rullar allt på, skolan är rätt slapp hittills. Dock är det denna jäkla konferens som vi planerar inför som tar tid! Men det blir nog bra, vi har väl någon enstaka driven person i vår grupp (läs: en av sju). Många brittiska elever känns som högstadieungar! De visar noll respekt för lärarna och beter sig väldigt omoget allmänt. Lite kulturkrock kanske! Annars är skolan faktiskt bra. Enligt mig så är det rätt stor skillnad på föreläsare här, jämfört med Kalmar, och då vinner Bucks faktiskt...

High Wycombe är faktiskt en rätt mysig stad! Liten, dock större än Kalmar, och med en hel del lite... udda invånare, men med väldigt bra shopping! Jag blev idag ett par skor, en klänning och en väska rikare. Mycket behövliga saker måste jag även inflika med! Plus att vi har Starbucks och det gillar vi!!!

Shutterglades 1 pund på Primark...någon?

Aaaah, vilket tråkigt inlägg det här blev. Har redan en dipp med min blogg - icke bra! På onsdag åker vi in till London och festar på the Fabric. Det är något som skolan anordnar så det är 5 bussar med studenter som åker in vid 9, tillbaka någongång på natten/morgonen och inträdet ingår också - för 20 pund. Ska bli kul! Jag saknar redan London...men som tur är kan jag ju åka in ett antal vändor till fram till juni!





Försiktigt med chilin Emelie!!!

Det här är jag just nu;

Ett stycke Emelie full med gräddfil i ena näsborren och näshalvan. En olycka råkade hända efter att ha stått och hackat extra stark röd chili. Jag tvättade mig mycket noggrannt efteråt, tog mig lite smått under näsan/på övre läppen och vad händer? IT BUUUUUUUUUUUUUUUURNS! Jag är förlamad i halva ansiktet. Duttat med vatten och haft nonikräm på. Ingenting hjälper. Då kommer jag på den fantastiska idén med att smeta på gräddfil! Och det hjälper! Så det var veckans Emelie-tips.

Har även spenderat dagen utanför huset! Första dagen sedan tisdags pga sjukdom. Fyndade en hel del... om det fortsätter så här bra med mina inköp kommer jag vara pank när jag kommer hem! Gjorde även premiär på Primark också, en billig klädbutik i England...upptäckte att vi har en ganska stor sån butik här i HW. Köpte solglasögon och nagellack för ₤1 vardera. Det är väldigt väldigt billigt där! Och det passar mig mycket bra!

Nu ska jag kleta av mig gräddfilen ihopp om att det inte bränner lika mycket som tidigare, och hoppa i nån kvällsoutfit och göra premiär på the Student Union (studentkåren). Trevlig fredagskväll!

Update: Jag sket i att gå ut. Mitt hjärta sade ja, men hjärnan sade nej. Mitt huvud dunkar, näsan snorar, så det blir jag, datorn + film, och katten Psycho ikväll (som förövrigt är världens mest osociala katt. Han har legat under Johannas säng sen imorse...)



Welcome to my crib...

Min bästa kompis just nu är toarullen. Jag snorar heeeeela tiden för den som vill veta det. Och jag har fortfarande jättetråkigt och är jätterastlös. Och jag är också ensam i huset. Så jag började städa och fota lite för att kunna visa er alla någorlunda hur jag bor!


 

Kan även visa lite av vad jag shoppade i London! (kändes som mkt mer...men köpte en pyjamas/flanellskjorta också som jag lever i ...så den visar jag inte, plus en t-shirt från Topshop)


Nu hoppas jag bara att förkylningen kan ge sig så jag slipper va fängslad i detta pastellfärgade hus! Jag vill ut och göra premiär med min skinnjacka! Och vårskor!



Psycho...

Det var väntat, men nu sitter jag här förkyld och seg och hemma från skola och nöje! Mina huskamrater är iväg på bio (gå 2 för 1 idag, dvs typ 3 pund per skalle), och ska sedan bege sig till studentpuben! Och jag är raaaaaaaaaaastlöööös!

Men förhoppningsvis är jag fullt kurerad tills helgen! Det blir London över lördagen för lite billigt turistande! Vi hade ju som sagt lite otur med vädret i lördags och full koncentration på att slösa pengar på materiella saker, men, nu är det andra bullar som gäller! Vill även meddela er att vi kommer få en huskatt, vid namn Psycho. Psycho är Paula, vår landladys katt, och Psycho går inte ihop med den andra katten, Fat-bob. Så därför är vi vänliga och låter Psycho få bo hos oss, men Paula står för mat osv. Så nu är vi med huskatt också!

Jag bokade även hotell idag tills syster kommer hit i slutet av februari. Vi ska bo i Kentish Town (hint till pappa), nära Camden Market. Och vi ska även gå på Lady Gagas konsert! Smashing!

London

Är fortfarande inte människa... har varit lite krasslig idag! Men tänkte iallafall att jag kunde lägga upp en del bilder från London, så får bilderna tala för sig själva! Hursom är snön BORTA! Det blev helt plötsligt vårkänsla i hela England, man vaknar av fågelkvitter, och när man kollar ut så är det grönt (dock inte träden). Känns wonderful!

Kan dra London lite snabbt. Åkte in på fredag eftermiddag, pubade lite på kvällen, dock stänger många pubar vid 12! Så vi åkte tillbaka till hostelet och där visade det sig vara mer eller mindre lite fest i baren så vi hängde där istället. Lördagen bestod mestadels av shopping (lite för mkt pengar gick för min del...), sedan utgång! Träffade även upp en av britterna som jag och Linn umgicks med en hel del i Asien förut! 4 år senare, det var trevligt. Och, mitt emot puben vi träffades på va de ett annat uteställe eller pub eller va de kan vara, med en hel del folk ute. Varför? Ja, the Libertines spelade där! Bra sådär...en helt vanligt dag, utan att man behövde köpa biljetter. För er som inte vet så är Pete Doherty the leadsinger i de bandet...eller va. Söndag... ja, vi var rätt slitna efter en hel helg med alldeles för lite sömn så vi åkte hem. Dock var det strålande sol och +8°C då... kändes verkligen som vår! Skulle varit rätt skönt att gå runt och turista lite den dagen...men men.

Okej, bilder;



Ordningen blev lite fel men jaja! Ena bilden är från vår ytterdörr på huset. Ser ni vad grönt de är! Jämför med en gammal bild som jag la upp som är snarlik!

Oh-ja! En grej till... Johanna och jag fick ett mail från sillen igår. Han tog upp att han hoppades att vi trivdes i nya huset, lite om att han tackade oss för att vi sa att det var kallt för nu hade han fixat iordning massa elektroniska filtar, varmvattnet var igång, han har inte fått några nya inneboenden än (två andra av utbytesstudenterna hade varit och kollat där men tackade nej), och sedan avslutades mailet med ; I do hope you will not make a habit of behaving the way you did!

Va?



I'm alive...

London va grymt. Shoppat lite för mycket, festat två dagar i rad, sovit totalt 4 tim... En riktig uppdatering kommer när jag blivit människa igen!

London's calling!

Jag och Johanna har varit här i en vecka redan! Hur fort kommer inte den här terminen gå liksom...
Har haft 4 lektioner allt som allt den här veckan. Här har vi samma schema varje vecka, vilket innebär att jag är ledig varje fredag! Inte helt fel! Och har endast eftermiddagslektioner...

Mitt Skol-ID

Idag var det första gången vi var på Business Tourism Management kursen, och där blev det hårda bullar på engång! Vi ska fram tills den 23/2 planera en konferens, på riktigt! Vi är 9 st i vår grupp, jag, Johanna och sju britter! Så det kan nog gå vägen iallafall! Vi känner oss bara som världens missanpassade människor för det är mycket i skolan som inte går till likadant i skolan här som i Kalmar. Jajja!

Igår hade vi även ett litet "Welcome - get to know everyone - party"... och det blev väl lyckat! I början kändes det dock som ett litet mellanstadiedisco! Vi skandinavier är väl mer eller mindre kända för alkoholen, och det är väl mer eller mindre självklart för oss att man tar sig något att dricka! Vi bjöd till och med på en apgod bål som Karro blandat ihop... det drack alla. På inbjudan skrev vi att alla fick ta med va de ville. Det var bara vi svenskar och finnar som tog med sig alkohol + en holländare. Fransmännen trodde de skulle betala oss för festen (vilket vi inte tog emot) och någon kom med en vinflaska... Jaja vi fick väl igång alla lite iallafall och alla verkade uppskatta vårat lilla galej. Men det är kul med kulturkrockar! Kul är också att fransmän verkligen inte kan prata engelska och när de väl försöker så fattar man ingenting.

Lite bilder (ni kan förstora genom att klicka på dem);



Vi skulle t.ex. köpa högtalare igår på stan till festen...Det var the main goal - att köpa högtalare! Hur svårt kan det vara? Jaja...vi går runt på Tesco (typ den vanligaste matkedjan här), hämtar lite tacos grejer och andra saker. Helt plötsligt är vi framme vid alkohol hyllorna! Vin, öl, sprit...allt går att köpa i matbutikerna! Wooho! Vi gick väl mer eller mindre loss för den stundande festen kan jag säga. Och tanken om att köpa högtalare existerade inte vid det tillfället. 3 flaskor vin, 10 pund. Bacardi Breezer (stora stora flaskor...) 2 för 5 pund... Och vid alkoholen så finner man även kassorna. Så vi plockade på oss vår kära % och gick och betalade. Tog taxi hem (kostar mellan 4-6 pund och när vi är 4 st så är det värt det!...backarna hem är inte kul med matkassar som sagt), och i bilen så kommer vi ju självklart på det - HÖGTALARNA! FAN FAN FAN FAN FAN! Jaja, vi fick överleva med Karros lilla rosa dators högtalare ;)

Och idag blir det LONDON! Finally! Vi stannar över helgen och planerar att turista oss lite! Big Ben, London Eye, Röda telefonkiosker, Slottsvakter, Buckingham Palace, Notting Hill med mera väntar oss! Och självklart shopping (topshop)! Det är för övrigt väldigt bra shopping här må jag säga, det gäller att spendera pengarna noggrannt!
Vi ska även idag, fredag, do some "pubbing" and then on saturday, some "clubbing". Blir nog en del pints!
OCH! Inte att förglömma. Vädret. Snön börjar sakta men säkert smälta, och det är inga minusgrader tillsynes. Förväntas bli en ca +5-8°C i helgen, och varmare nästa vecka. Dock ska det regna en del i helgen men det överlever vi!
Så hoppas inte kylan tar kål på er där hemma i Skandinavien!

Home delivery please!

Igår beställde jag INDISK mat med home delivery - free of charge! Känns som att såna här tjänster är få i Sverige. För att inte tala om att Kalmar inte ens har indisk mat! Inte OK!

 

Nu ska vi fyra Swedes äta tacos och sedan kommer andra utbytesstudenter för att värma upp vårt hus och dricka lite punch!

Ta-ta!


Första dagen i skolan...

Idag var det välkomstmöte för alla nya utbytesstudenter! Vi är 5 svenskar totalt, sen har vi några fransmän, holländare, kineser, amerikaner m.m. Och på onsdag ska vi fyra svenskar som bor tillsammans ha ett housewarmingparty! (jag förstår innebörden nu... vi har ett rätt kyligt vardagsrum som behöver värmas upp!) I helgen planerar vi även att åka in till London fredag till söndag! Hade också min första lektion i Global Development, med en professor till föreläsare! Grymt bra va han..dock snackade han lite väl fort ibland för han är från norra England så man kanske inte hängde med fullt ut! Men det känns väldigt bra iallafall...Vi var endast sju stycken på föreläsningen idag, tydligen är väldigt många lata och orkar inte gå på föreläsningarna plus att många stannar hemma på grund av SNÖN såklart!

Ville egentligen bara visa er lite bildbevis på hur det kan se ut med bilar i detta väder...





Och dessa två olyckor är bara med 10 meters avstånd utanför vårt hus (vilket ni skymtar längst upp på bild#2.)! Och det har hänt någongång under natten/morgonen för de här var typ 10.30 imorse...Winter tires någon?

Where to begin?

Om ni inte gillar att läsa långa blogginlägg så kan ni sluta läsa typ...nu!

Jag ska försöka göra en lång historia kort!

Som sagt så ställdes vårat flyg in i torsdags pga ovädret här i England, vilket vi fick reda på via Luftfartsverkets hemsida sent kvällen innan. Detta skapade oss lite smått panik då vi inte kunde göra någonting åt saken för British Airways kundtjänst öppnade inte förren vid 9 dagen efter och vi skulle åkt hemifrån kl. 9 för att åka till Arlanda. Hursom så slutade det med att vi stannade hemma på morgonen, bokade om flyget så vi skulle få åka 18.55 samma dag. Dock skulle vi inte hinna med sista bussen från flygplatsen till High Wycombe där vi bor så vi chansade på att åka ut till flygplatsen för att eventuellt få åka med ett tidigare flyg med SAS istället. Summa summarum så slutade allt med att vi fick totalt stå i kö till British Airways helpdesk i 3 och en halv timme (!!!) vi fick också de två sista platserna på ett flyg som egentligen varit fullbokat innan och som nu även var försenat. Så det blev snabba ryck och vi kom med flyget kl.16.40!

I kön till British Airways på Arlanda

Vi skulle nu hinna med den där jäkla bussen. Trodde vi ja! Vi missade den såklart och tog en taxi ut relativt billigt (som jag bokade från Sverige ifall att...). Tillsist kom vi fram till High Wycombe och blev mötta av Sillen. Innan hade jag tänkt Sillen lite som en Mr.Bean... men istället var det en vithårig, puckelryggad man som är väldigt lik en gammal Svennis typ, som mötte oss utanför sitt spöklika hus!


Framme på Heathrow

Ja, nu till huset för en stund, "the Wick Cottage" som det så fint hette och är från 1901.. Jättecharmigt hus, verkligen... men det skulle behövt en totalrenovering! Vi fick undervåningen där vi hade ett varsitt sovrum, mitt större än Johannas, ett kök och en toa med dusch. När vi kom in i huset fick jag försöka kontrollera mina ben för att de skakade så mycket, DET VAR SVINKALLT! Och med svinkallt menar jag inte typ 18 grader som jag brukar tycka är kallt inomhus i Sverige. Utan det var lika kallt inomhus som utomhus, runt nollan dvs! Man andades rök och vi fick spendera de första timmarna i huset med ytterkläder på. Sillen försöka värma upp våra rum med en varsin värmefläkt av nå slag. Fanns inge centralvärme what so ever! Sillen bjöd även på uppvärmd micromat en sisådär klockan 23 på kvällen, ca 2 timmar efter vi kommit.

Vi försöker värma oss


Satt och åt mat i ett iskallt kök, där det inte fanns något element alls, lysrörsljus va de också, ytterkläder på...och rök ur munnen när man andades. Vi satt verkligen och huttra och efter nån timme hade man blåa läppar. Man visste inte om man skulle skratta eller gråta... Jag råkade iallafall börja prata om "Wienerbreads" då Sillen bjöd på nå liknande till efterrätt! Härligt med svengelska!



Jag och Johanna blåser rökmoln, om ni kollar noga så ser ni dem!!! (Och jag fick nå luftgropar i halsen i början, ja)

Jaa, Johanna och jag satt i mitt rum framför mitt ditsatta element eller va de var, med två täcken runt om oss och huttrade. Sov gjorde jag sen med ulltights, strumpor, raggsockor, flanellbyxor, linne, tajt annan tröja, benvärmare som jag satte på armarna, vantar, och en tubhalsduk som jag virade runt huvudet. Jag såg ut som en michelingubbe kort och gott. Hade två täcken på mig, och filtar under madrassen för att kylan kommer från golvet, plus en sån där varmflaska. Och jag frös ändå. Stel som en frusen fiskpinne låg jag där en helnatt, fick uppsvullna fötter och händer med mina leder som brukar bli så av kyla. Dessutom hade jag världens fetaste nageltrång i min ena stortå. Sån nageltrång har jag aldrig varit med om tidigare, whyyyyy denna natt!!?! På köpet fanns det inge varmvatten så vi fick koka vatten och ha i handfatet när vi skulle tvätta oss.

Andra dagen så visade Sillen oss runt på stan och till universitet... Stan är jättemysig och inte så jättestor. Typ som Kalmar. (Finns massa indiska restauranger!!! Halleluja moment!) Vi båda införskaffade oss en varsin tjocktröja, bästa köpet någonsin! Och bodybutter från Bodyshop...rea...£5! (host host Mikan och Mamma...)

Och de här vädret igen...kaos! Snöplogare finns det inte här så all snö ligger kvar, de saltar bara överallt. Alla bilar har sommardäck vilket resulterar i en del olyckor såklart. Och vi får gå i slask hela dan så man skulle egentligen behöva köpa ett bar gummistövlar för att inte få blöta skor. Affärer har inte samma öppettider nu heller pga vädret. Folk stannar även hemma för de kan inte ta sig någonstans med bil, och bussar är inställda...
Ja, mer om det sedan.


Man fick en varsin ros på indiska restaurangen (och complimentary drinks! skulle man aldrig få i sverige!)


Totalt snorhalt!

Hursom kände vi att vi inte kunde bo i the Wick Cottage. Sillen är jättesnäll och försökte väl få oss att trivas. Men han kunde ju planerat lite bättre och fixat varmvattnet och värme tills vi kom... Så vi gick till skolan och sa hur det va och fick ett nummer till en tant som sökte två inneboende till hennes hus. Så den kvällen, efter ett besök på en indisk restaurang, så gick vi och mötte henne och fick se hennes hus. Det visade sig att hon inte bor i huset och att hon egentligen har 4 rum lediga. Hon bor bara nåra hus ifrån och har där tre inneboende till. Vi sa typ direkt att vi vill bo där.

Var sån grymt stor skillnad. Huset är tydligen också lite äldre, dock inte lika gammalt som the Wick Cottage. Men det var centralvärme, varmvatten och vi hade t.ex. ett vardagsrum med TV, trådlöst internet ingick... Tanten heter Paula, är typ 55 år kanske, pensionerad men tog studenten för nåt år sen och är nu Psykoanalytiker eller va de nu kan heta. Hon älskar färgen orange, har oranget läppstift, oranget hår, orange tröja... och en jokermössa på det och fuskpäls jacka! Hon har även två katter som heter Fat-Bob (en tjejkatt) och Psycho. Vi får ha Psycho som huskatt om vi vill då Fat-Bob och Pshyco inte går ihop. Hon tyckte vi skulle flytta in på engång för att det Sillen gör är olagligt, man måste tydligen uppfylla en massa krav för att få ha inneboenden, bl.a. varmvatten och värme... Som tur är hade vi inte skrivit på kontrakten eller betalat han ännu, men bestämde oss för att flytta in morgonen efter. Sagt och gjort så gjorde vi det efter att ha pratat med Sillen på morgonen därpå. Tog oss ett tag innan vi berättade de för honom för han hörde inte oss (vi stod och ropade på honom i en timme). Han blev såklart upprörd men sa att han förstod oss. Men det kom kommentarer som "But we have planned this for months".... Jaa, men då kan ju han ha fixat varmvatten och värme!!! T.o.m skolan sa att alla här har centralvärme. Inte han!

Så vi tog våra saker och Sillen insisterade i att skjutsa oss dit, vi ville ta taxi men men. Så nu bor vi här i en väldigt färgglad villa på högsta punkten i hela High Wycombe, jättefin utsikt har vi och det är ca 20 min gångavstånd till centrum och skolan. Är värsta San Fransisco backen upp hit, vilket resulterar i bilar som inte kan stå still på parkeringar så de börjar glida ner! (Och jobbigt att gå hem från centrum med massa matkassar!)

Det var alltså igår (lördag) som vi flyttade in hit. Och på kvällen skulle vi handla mat på Tesco nere i stan och stötte ihop med de andra två Kalmarstudenterna. Vi sa att de fanns två lediga rum hos oss så de gjorde också slut med sina landlords/landladys, tog sitt pick och pack idag och flyttade in hit. Så nu är vi fyra svenskar i villan! Känns väldigt bra! Så nu blir det svenskt kollektiv! Kanske inte världens bästa grej om man vill lära sig engelska bra men vafan! Kul blir det! Och imorrn börjar skolan!

Vårt hus vi bor i nu, på 240 Tottenridge Road!

Utanför vårt hus

Finns egentligen mycket mer att skriva om men orkar inte och inlägget är redan för långt! Johanna och jag kommer typ inte ens ihåg vårt gamla boende nu, kändes som vi var med i en film typ, hemskt var det! Fan jag har bott i ett fattigt boende i Vietnam tidigare, det var ingenting med de här kan jag säga! Kylan var hemsk! Vi åt typ ingenting för man ville inte va inne i köket för golvet var svinkallt och inge element eller nånting. Plus att alla möbler var jättegamla och rummen var inte ens städade när vi kom! De gamla inneboendena hade lämnat kvar en hel del, bl.a. använda pappersdukar under sängen. Fräscht! Näe, när flyget var inställt tänkte vi "dålig start, men nu kan de bara bli bättre", blev ju egentligen ännu sämre, men nu jävlar kan de bara bli bättre! Wohoooo!


BA777 inställt!

"Due to severe weather conditions in the UK, we are experiencing significant delays and have been forced to make a number of cancellations at Heathrow."

Ja, det var det flyget det! Tre, TRE, TREEEE (av typ 20 st) londonflyg inställda imorrn pga de där jävla väderkaoset! Och ett av dem råkar vara mitt mitt mitt! Jag och Johanna som la lite extra pengar på vår kära flygresa för att vi skulle ta just det flyget (pga av att den flighten gick ej för tidigt och inte för sent)... Oså är det inställt!!! Och klockan är nu över 22.00 och man kan inte göra nåt åt saken nu. Så vi chansar och åker ut till ARN imorrn iallafall och jag ska bli en riktig satmara om de inte ger oss platser på nästa bästa flyg!!!

HEJDÅ SVERIGE?! HELLO ENGLAND?!?!?



Imorrn morrn morrn...

Såå, nu var jul och nyår över! Har varit väldigt dåligt med att fota nu men bjussar på ett foto på mammas kära plastgran!



Imorgon byter jag ut ett väldigt kallt Stockholm mot ett nollgradigt London! Igår kväll nådde tempen -20°C vilket inte är okej! Tydligen är det "snökaos" i London också där ett par centimeter snö väntar oss. Skolor och liknande var tydligen inställda där idag, även flyg... så vi håller tummarna att vi lyfter 11:45 som planerat imorrn! Fick även ett "litet" varnande mail om vädersituationen i England av vår landlord, det är nämligen det värsta vinterovädret sedan 1981! Herr Sillen har inte heller fixat internet ännu till vårt hus så ni får nog vänta ett tag för en uppdatering... men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge!

HEJDÅ SVERIGE! HELLO ENGLAND!


RSS 2.0