update

Nu är vi fullbemannade här i svenskhuset! Daniel gjorde entré i söndags. Vilket innebär att vi kan äntligen fullborda vår internationella fest, där alla ska bjuda på lite snittar eller valfritt som representerar sitt hemlands kök. Vi kommer nog bli upp mot en 30 pers skulle jag gissa på. Vi ska bjussa på köttbullar och skagenrörssnittar.

Jag har fått någon slags makbakterie som härjat sen i lördags, så jag skippade engelskakursen idag för att slippa stressa hem sen och ta igen lite energi. Lagat lite jellyshots också men vi får se om de blir flipp eller flopp. Kan hända att det blev för lite gelatin i, men de går ju och dricka i vilket fall som helst!

Viktor kom på snabbvisit förra veckan och igår. Han skulle sova över här inatt för att kunna ta sig lätt till Heathrow idag. Imorrn kommer Sussi på besök också, ska bli göööööööörkul. Och på fredag kommer även Anna Bou från Frankrike så det blir dubbelt gööööörkul då.

Nu ska jag ta en powernap så jag orkar med kvällen! BYE

Student Union & BBQ

Veckan som gått...eller som snart tar slut, har bestått av en hel del solande på vår bakgård, plugg (borde varit mer dock), student union, bbq hos oss för att inviga värmen (och St George day) och...student union. Idag ligger har vi en segisdag här i huset som har bestått av att kolla på tv och äta. Glömde jag nämna att det är/var 21°C ute idag? Yes yes yes!

Nu kommer lite bilder, varseeeegoda.




 

 

 

 

 

 

 

 























Photobooth


Ville bara visa hur otroligt snygg jag är idag.


Skolan kommer igång på allvar

Visst, det är jätteslappt att vara Erasmusstudent. Mestadels av tiden! Men nu kommer allt helt plötsligt. Kommer ha en tenta om typ 3 veckor nånting som jag inte fattar... t.o.m. lärarna säger att det är lite flummigt bla bla bla. Nej. Ordning och reda är det INTE här. Sedan min inlämningsuppgift som jag håller på med är också väldigt flummigt förklarad. På uppgiften ska jag analysera hit och dit, ett valfritt företag, jag har valt SAS... sen ska jag också göra en egen marketing strategy för företaget. Men när jag pratade med lärarna om de så får vi inte ha en egen röst i arbetet, för vi är ju inga forskare typ. Jag blir hursomhelst förvirrad och man vet aldrig riktigt vad man ska göra. Det är rätt stor skillnad på skolan här och i Sverige. Och jag föredrar svenska sättet eftersom jag är van med det. Jag har heller ingen motivation till att plugga. Den lämnades i Sverige. Vi är väldigt förslappade här i England ska jag säga er... vi har smittats av de jobbiga brittstudenterna! Vi är 14 år igen! Och trotsiga! Och skiter i allt! Inte riktigt....men typ. Just nu känns de som de. Förövrigt fick vi tillbaka vårt betyg för konferensen vi gjorde i februari. Tungpiercingtjejen trodde vi lätt skulle få 70-80%. Vi fick 63%. Vilket inte är så mycket att hurra för enligt Johanna och mig. Meeen, betygen blir ju översatta till ett G i Sverige hursomhelst så.

I Söndags drog vi på Pubquizzet på studentpuben. Jag vann £10! Woho! Dock inte rena pengar utan i presentkort på HMV (de säljer filmer, cdskivor och sånt).


The winners!:)
(Josh till vänster. Som för övrigt vill ha oss tre svenska tjejer som modeller på ett event han anordnar för House of Fraser, i maj... jag är lite osäker på de. Gå på en catwalk är nog inte min grej. Men vi får isf gratis kläder vilket är bra!)



And the losers...:(

Annars har vi solat, pluggat, slappat osv. Daniel har inte kommit än pga vulkanen, han är fast i Sverige stackarn. Vilket alla andra är också, iaf våra utbyteskompisar. De sitter fast i Finland, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Kroatien osv. Vilket är tråkigt. Tiden här börjar dra ihop sig, vi åker hem om prick 5 veckor! Jag landar 20.30 den 25 maj...på svensk mark. Och det blir en sommar i Stockholm, vilket känns riktigt riktigt skööönt. Har inte varit i Stockholm en hel sommar sen 2006. Vi har fått reda på att vår hyresgäst vill hyra vår lägenhet under sommaren också vilket innebär att man sparar lite tusenlappar iaf. Och så ser det ut som att jag kan få jobba lite på Polarn o Pyret. Och jag har också sökt lite sommarkurser som jag ska läsa på sidan om, ifall det finns tid till det. Nu ska jag försöka slipa lite på mitt skolarbete.

florida del#2

På påskafton var typ allt stängt...vi åkte till Sawgrass Mill som jag skrev i del 1, vilket visade sig vara stängt. Så det var bara att bila tillbaka till Fort Lauderdale. Christer hade sovit ut efter ett nattpass på jobbet så vi bestämde oss för att åka ner till downtown FL och gå på bio, typ de enda man kunde göra. Vi såg "Hot tube machine" eller nåt sånt. Efter åkte vi och åt på en fransk restaurang. Och detta var min måltid. Hummer. Med champagnesås! MMMM...

Dagen efter tog vi oss till Key West. En 4 timmars bilresa väntade oss. Som sagt så är avstånden i USA enorma. Större delen av bilresan så åkte vi bara mellan alla Keyöar. När man lämnar fastlandet så åker man över Key Largo, Key Dog, Key Deer..typ så. Och läääängst bort kommer man till Key West. Det är alltså öar en bit utanför själva Floridas "fastland". Key West känns inte direkt som USA. Mer karribiskt faktiskt. Dock med hur många amerikaner som helst såklart. Men det är hur mysigt som helst där!


We made it!

Och för att vi made it. Så överraskade Christer och Valeria oss med lite champagne.


Stranden vi la till vid när vi ankom till Key West.



Skål!

En parkeringsmätare! Eller vad de nu kan kallas. Som man lägger i mynt. Sån som man ser typ i Kalle Anka.


Man-love


Vi checkade in på Simonton Court. Ett jättemysigt litet hotell. Vi åkte bara runt ett tag och jämförde priser men de här va så fint och vi fick de till ett bra pris också...så vi tog det. Vi fick de för 275 dollar, vanligt pris är 500 nånting...typ 530 dollar. Vi fick de billigare bara för att de ville gärna inte ha de tomt en natt. Bodde gjorde vi i en tvåvåningsvilla. Med vardagsrum, kök, badrum, två sovrum. Och det var asfräscht.

 

På eftermiddagen tog vi oss till hamnen som också är solnedgångsspoten. Så vi satte oss och drinkade lite. Här har ni Viktor framför ett holländskt kryssningsfartyg.

 


Caiprinhasen va asgoda!


Och solnedgången likaså! Efter gick vi och åt på en seafoodrestaurang där det väntades hummer för min del, tonfisk för Viktors del. Dyrt blev det. Men gott!

En helt vanlig syn i Key West. Skyltdockorna såg ut så här! För övrigt kryllade det av strippklubbar överallt.


Jag på vår mysiga veranda dagen efter. Någon timme innan vi behövde checka ut.



Ingången till vårt hotell.


Efter utcheckning tog vi oss till en strand man behövde betala inträde för. Jättemysig.


Efter en två timmar på stranden va vi nöjda. Så vi började packa in i bilen och åkte iväg och åt och sen tillbaka till Miami.


Dock gjorde vi ett stopp utanför Hemingways hus i Key West!


Tillbaka till Christers hem, svirade vi om och drog till Miami för lite fest. Här är vi på Sushisamba som vi åt på tidigare i veckan vi va inne i Miami. Miamis uteliv är inte direkt som hemma, mer åt typ Ibizahållet känns de som.

Dagen efter hade Christer lämnat av Valeria på flygplatsen och vi drog sen och åt mexikanskt. Gryyyymt gott. Tråkigt att det är svårt att hitta billig och god mexikansk mat i Sverige!


Dagen spenderades på stranden i Fort Lauderdale.


Och sista dagen blev det surf för att det var någolunda bra swell.




En man med metalldetektor på stranden. Visste inte att sådana människor existerade. Trodde det var mer i Kalle Anka.

Och på kvällen åkte vi och åt vietnamesisk mat. Sen droppade Christer av oss på vårt flygplatshotell Hilton (vi fick väldigt bra rabatt genom Christer). Flyget skulle gå dagen efter vid 1-tiden. Vi checkade in, gick igenom säkerhetskontrollerna, väntade på flyget. Som självklart blev försenad. Och tiden ändrades och skjöts upp hela tiden. Planet visade sig vara trasigt så vi missade vårt connectionflyg i New York. Vi kom iaf iväg 5 timmar senare och vi fick springa för att hinna med det senare Londonflyget som vi hade bokats om till. Det var stressigt men vi hann! Och vi fick iaf plats på de planet! Vissa fick vänta ytterligare någon timme för att kunna ta sig till London, och andra var tvungna att övernatta.

 

Florida rekommenderas iaf! Men man måste hyra bil för att kunna ta sig runt! Längtar redan tillbaka! But heeey! Det blir varmare än Afrika till helgen! Här i England då. Eller så står det iallafall i nyhetstidningarna idag. NICE!




Solkräm i norra Europa? Tss..

Att man inte lär sig!! Imorgon blir det att sola andra sidan av sig. Man underskattar alltid solen här lite mer norrut. Eller så skyller vi på askmolnen som vi är ovana med. Vi är iallafall tre kräftor nu som bor i huset. Mätta och belåtna av lite ost,kex, guacamole och chilichoklad...och rosévin. Och trötta efter en väldigt skum film vid namn The men who stare at goats...eller nåt sånt. Ni kan hoppa den! Godnatt!


Lapa sol och glasspremiär!

Igår så segade jag och Johanna oss heeeel dagen. Klockan 18 tog jag tag i mig själv och bestämde mig för att gå ner på stan och uträtta lite ärenden. Solen glassade, det var varmt. Men dum som jag är så stänger ju allt klockan 18! Så det var bara att traska hemåt igen.

Skypade lite senare på kvällen, samtidigt som det ringer på mobilen...ett svenskt okänt nummer. Svarar inte. Får SMS där det står typ "Heej! på tåget t hw. fest ikväll eller?!  puuss!!". Hade ingen aning om vem det är förren två sekunder senare..."KARRO!". Jag trodde hon skulle komma hem på måndag/tisdag, och så överraskar hon en såhär! Jag sprang ner till Johanna helt till mig och berättade dom glada nyheterna haha. Så det blev iallafall en vinflaska hemma i huset, en vinflaska på Falcon, och sen lite JD+Ginger Ale på hobgoblin... och baby guiness shotar...och vi tre som sällskap. Nu är det bara Daniel som fattas i huset och frågan är när han kan komma pga det här jäkla askmolnet! Vi skulle ha en fest hos oss på onsdag, typ "international dinner party" där alla tar med sig något typiskt från deras hemland och bjuder på. Denna fest är nu uppskjuten till på fredagen istället för att alla kan inte ta sig hit tills på onsdag. Nån kan inte komma förren i slutet av nästa vecka pga brist på flyg från Kroatien etc... Näääääär ska det åka bort?! Dumma jäkla vulkan! Islands fel! Aftonbladet är ju redigt bra på att förstora upp allt också känns det som.

Meeeen vi har det bra här i HW. Det är sol sol och sol. Idag har vi inte haft ett enda moln på himlen, inte ens ett askmoln, så förstår inte vad det ska vara för rabalder om det! Vi låg ute och sola mitt på dagen, kanske en två timmar...åt frukost ute och så. I bikini. Och alla tre är lite rosiga om kinderna... och J lite bränd! Karro och jag har ju lite färg efter påsklovet som spenderades på lite varmare breddgrader än UK så vi har lite grund, vi klarade oss från att bränna oss men vi är röda lite här och var. Men om det fortsätter så här så kommer vi komma hem till Sverige bruuuuna och fina. Imorrn ska det va ännu varmare så jag klagar inte. Det blir pressa då igen. Fick bli premiär för både sommarjacka och glass idag också! Hur skönt som helst ute. Jag skulle vilja dela med er med det fina vädret till er i Skandinavien, om det gick...

Ikväll blir det bara film och ost och vinkväll med Wolfie också tror jag. Myyyyyyyyys! Här kommer två bilder på oss med glass i handen, och High Wycombe-kyrkan i bakgrunden.


”Utan läppstift känner jag mig bar, naken, exposed, rädd, nervös!”

Ja, såklart det är Maria Montazami som sagt det!

OCH hon har en blogg! Halleluja ---> Maria Montazami...
(ni vet...svenska hollywoodfruarmamman. som älskar tassels)





Utväxt. Redan.

Jag gick till frisören för 3 veckor sen! För att fixa min utväxt. Och den blev fixad. Nu är den tillbaka! Mitt hår växer som ogräs...

Det blir lite dyrt att behöva gå och fixa håret ofta. Jag går 2-3 ggr per år men känns som mitt hår börjar växa fortare och fortare nu.

 

Johanna och jag satt ute på bakgården i 1 timme och solade. Och det gav liiite resultat. Men sen blev det disigt. Islands askmoln ligger bakom'et kanske?!

 

Jaja. jag ville mest meddela detta om håret för att smita undan plugget. Men nu måste jag återgå till det igen! Kotler, here I come!

 


Våhååår!

Åhh jag älskar vår! Träden har börjat knoppa så snart kommer det vara jättegrönt här också... Onderbart! Här är lite bilder från vår promenad igår;

 

Skogen som yxmannen ränner omkring i!

Ett nästan grönt träd!


Johanna och bananblommor


En av alla hemska backar i High Wycombe



En utsiktspunkt över vårt område: Totteridge.


Zoom....vår backe. Och nånstans där högst upp är vårt hus.


Moi och Totteridge.

 

Jag ska försöka plita ner lite på min uppsats idag. Man har en del dötid den här veckan och jag har bestämt att jag ska PLUGGA. Så det inte blir för stressigt sen i maj. Mikan kommer på besök igen. Mitt emellan en inlämning och en tenta, så jag får planera lite bättre nu. Johanna och jag ska iaf ta en paus ikväll och gå ner på bio...


Och en helt annan sak. Smink och hud/hårprodukter är mycket billigare här i UK...samma sak i USA. Men jag har beställt ett flertal gånger nu från www.feelunique.com (fraktfritt!) och www.lookfantastic.com (väldigt töntiga domännamn...) och det är mycket billigare än i Sverige. Ett tips bara. Det kommer fram också, men räkna med en två veckors leverans till Sverige.

We went to Miami, Bitch!

Jag har precis kommit in efter en promenad med Johanna i det fina vårvädret.  Vädret i England har varit över all förväntan! Jag trodde de skulle regna mkt här men det har bara spöregnat nån enstaka gång här! Och sen duggat såklart men är väldigt ofta soligt och fint! Veckan framöver ska det va sol och rätt varmt varje dag... härligt härligt!

Jag delar upp Florida inläggen i två delar för att det tar sån himla tid att ladda upp bilder. De flesta är tagna med systemkameran så bilderna är runt en 3MB var...

DEL 1.

Vi kom fram till miami efter tolvslaget natten mellan onsdag/torsdag så det var bara att ta sig till vårt airporthotell som vi bokat i förväg. Hotellet visade sig snarare vara ett motel, utan ens en dörr till badrummet... Vi skulle iaf bara sova där, och vi har ju bott betydligt värre än såhär iom att båda backpackat en hel del runt om i världen ;) så det här var rena rama barnleken! Dagen efter tog vi oss in till South Beach i Miami med buss och strosade omkring bara...åt jättegod mat på en restaurang där Viktor fick sin bästa måltid någonsin i USA, han åt mahi mahi, en släkting till delfinen... Man såg många likheter med South Beach och Venica Beach i L.A... en lååång strandpromenad där muskelknuttar och annat konstigt folk åker longboard, rollerblades och allt sånt. Vi var där i slutet av spring break så självklart var det en hel del knattar som sprang runt i typ Jersey Shore-style! Vi "råkade" hamna i lite butiker här också... blev lite shopping för oss båda... vi som egentligen borde varit mätta av sånt efter NY!

Christer och Valeria hämtade upp oss på vårt kära motel på kvällen och vi åkte direkt till Fort Lauderdale, tog en dryg timma dit (avstånden är mycket längre än vad man tror de är i Florida), vi bytte om och gick typ direkt och tog en drink nära Christer, jag tog en drink med mashmallows, chokladsås och sen typ baileys och vodka. Måste ju passa på att äta och dricka onyttigt när man är i USA!!! Alla drinkar va jättestarka så vi blev väl rätt lulliga av en drink, vidare tog vi oss till nåt Hookah place i downtown FL. Och ja...det va ju springbreak. Så jag har nu upplevt en spring break fest med massa dräggiga ynglingar som klär sig tacky (eller förresten, vilka kläder?). Men det var kul iaf!

Dagarna efter åkte vi bland annat till Everglades Nationalpark som är ett jättestort mangroveliknande vattenområden. Och självklart åkte vi dit för att se alla gators! Alligators! Och vi såg dem! Fria ute i naturen...vi åkte en sån där "swamp-boat" och fick se både de ena och det andra. Helt klart värt de där 45 dollarna vi betalade hos rednecksen...(det var riktiga amerikan-rednecks som hade stället). Rekommenderas iaf! Sen blev det lite strandhäng, men vi har inte pressat så jättemycket faktiskt...gjort så mycket annat. Har spenderat ett antal timmar i bilen som vi hyrde... Vi åkte bland annat till Sawgrass Mill, ett shoppingcenter med 700 butiker...självklart var det halvt stängt när vi åkte dit på påskafton. Så blev inte så mycket shopping, men det var nog lika bra! Vi åkte också in till Miami igen, för att visa Valeria South Beach. Vi åt väldigt konstig, men god mat på SushiSamba (en japansk-brasiliansk-peruisk restaurang...mkt märklig kombo)... Ni ser en bild nedan på en av mina maträtter där, en slags kokosgryta med skaldjur. Och ja! Vi har ätit så sjukt god mat under resan, har ju ätit ute mestadels, eller ja, hela tiden... Har ätit hummer två gånger, måste passa på när det är billigt. Sjukt gott... har blivit mycket fisk och skaldjur. Me like. Och mexikanskt. Finns hur mycket bra restauranger som helst däromkring, i varje hörn och kant!

Christer kunde inte ta ledigt under alla dagar vi var där, så ibland jobbade han natt, sov några timmar på morronen och så gjorde vi nåt allihop på eftermiddagen och kvällen. Så Viktor, Valeria och jag fick styra upp lite ibland på dagarna.

Vi åkte också på en båttur till "Jungle Island" där en matbuffé väntades och en otroligt rolig show (eller inte)... men maten va helt okej, amerikanske ribs och kyckling och annan fet mat. Det som var bäst med den här trippen var båttresan! Hela Fort Lauderdale består av massa kanaler så det är hur mycket yachtar och båtar som helst, och alla kanaler är kantade av miljonärshus. Vi snackar alltså helt sjukt snygga hus. Och bredvid står en typ 15 meter yacht. Avis? Inte alls!!!

I USA måste man äta frukost på McDonalds minst en gång! Eller varför inte 50 nuggets för 13 dollar?


South Beach, Miami



Viktor och South Beach


På playan i South Beach


Vårt hotel-motel...holiday inn.


Spring Break fest i Fort Lauderdale


Smygfotade en oversize människa.


På Christers balkong


Viktor hittade andra grejer att roa sig med på Everglades nationalpark


Everglades...




Christer och Valeria på the swamp boat



Posar-Viktor


Påväg till Miami i vår kära pontiac bil


Sushisamba


Fort Lauderdale beach


Hamnen med ett antal fina båtar...


Vi fördrinkar innan turen till Jungle Island


Solnedgång


Ett av alla fina hus längs kanalerna


En glad amerikan som ville dela med sig lite!



Så nu har ni fått veta lite! Laddar upp mer senare... vi åkte som sagt till Key West som visade sig vara över all förväntan...igen. Florida levererade!

Nu ska jag äta middag, lite sent. Blir guacamole och knäckebröd. Goooooott!


New York <3

28-30 Mars

Äntligen tog vi vårt pick och pack och åkte till mitt älskade New Yoooork! Det var fjärde gången för mig, tredje för Viktor. Man skulle nog egentligen behöva veckor för att kunna se allting! Hursomhelst så tröttnar man aldrig på den staden. Dock hade vi otur med vädret... det regnade inte lite, utan ett par inches. Det blev nytt rekord i nederbörd i mars månad pga de här dagarna! Vi hann iaf med shopping, god mat, sightseeing, metropolitan museum, centralpark, soho osv... men regnet förstörde en hel del! Andra dagen när vi skulle till Soho så vräkte de ner, båda hade paraplyer men man blev ändå helt dygnsur från midjan och ner. Det blåste jättemycket... vi var så frusna efter en timme så vi fick åka tillbaka till hotellet, torka våra skor och kläder i 1-2 timmar, och sen bege oss ut igen. Självklart blev jag också förkyld, smittad av förkylde Viktor. Men med lite amerikansk receptfri medicin så blev vi friska igen efter någon dag! Var första gången vi tog oss till Metropolitan Museumet också... det var intressant! Kul att få se riktiga Monet, Van Gogh och Picassotavlor...the real deal så att säga!

Vädret kunde som sagt varit bättre men jag fick ändå min New York-abstinens mättad (för ett tag) så vi tog oss sen ut till La Guardia flygplats och åkte till Miami BITCH. Som man säger så fint när man är där och turistar.

Lite bilder;












Back in sunny, not so warm, UK!

Yo yo yo!

Heeeeeemma. Eller nåt? I England. Där körsbärsträden blommar! Och jag är supersupersuper jetlaggad! Men det är skönt att va hemma efter en jobbig flygresa hem, med inställda flyg, missade flyg, och mycket springande. Vi kom iallafall fram till Heathrow. Och Viktor hann med sitt tåg som gick för en timme sen.

Det är inte lika varmt här som i Florida, men britterna lyckas ändå ge mej lite av den känslan. Folk går runt i flipflops, t-shirts, shorts...ja... Och de åker runt i cabrolets med taket nere. Och det är bara 17°C här, och inte 30°C...

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och åka ner och handla för mitt kylskåp skriker efter varor. Jag har ingenting att äta så...

Nej jag är inte så brun, men det fanns helt enkelt för mycket att göra i US of A istället för att bara ligga och pressa.

Ett inlägg om resan kommer sen! Iallafall New York.... jag har huuuuur mycket bilder som helst att visa! och att skriva!


RSS 2.0