We went to Miami, Bitch!

Jag har precis kommit in efter en promenad med Johanna i det fina vårvädret.  Vädret i England har varit över all förväntan! Jag trodde de skulle regna mkt här men det har bara spöregnat nån enstaka gång här! Och sen duggat såklart men är väldigt ofta soligt och fint! Veckan framöver ska det va sol och rätt varmt varje dag... härligt härligt!

Jag delar upp Florida inläggen i två delar för att det tar sån himla tid att ladda upp bilder. De flesta är tagna med systemkameran så bilderna är runt en 3MB var...

DEL 1.

Vi kom fram till miami efter tolvslaget natten mellan onsdag/torsdag så det var bara att ta sig till vårt airporthotell som vi bokat i förväg. Hotellet visade sig snarare vara ett motel, utan ens en dörr till badrummet... Vi skulle iaf bara sova där, och vi har ju bott betydligt värre än såhär iom att båda backpackat en hel del runt om i världen ;) så det här var rena rama barnleken! Dagen efter tog vi oss in till South Beach i Miami med buss och strosade omkring bara...åt jättegod mat på en restaurang där Viktor fick sin bästa måltid någonsin i USA, han åt mahi mahi, en släkting till delfinen... Man såg många likheter med South Beach och Venica Beach i L.A... en lååång strandpromenad där muskelknuttar och annat konstigt folk åker longboard, rollerblades och allt sånt. Vi var där i slutet av spring break så självklart var det en hel del knattar som sprang runt i typ Jersey Shore-style! Vi "råkade" hamna i lite butiker här också... blev lite shopping för oss båda... vi som egentligen borde varit mätta av sånt efter NY!

Christer och Valeria hämtade upp oss på vårt kära motel på kvällen och vi åkte direkt till Fort Lauderdale, tog en dryg timma dit (avstånden är mycket längre än vad man tror de är i Florida), vi bytte om och gick typ direkt och tog en drink nära Christer, jag tog en drink med mashmallows, chokladsås och sen typ baileys och vodka. Måste ju passa på att äta och dricka onyttigt när man är i USA!!! Alla drinkar va jättestarka så vi blev väl rätt lulliga av en drink, vidare tog vi oss till nåt Hookah place i downtown FL. Och ja...det va ju springbreak. Så jag har nu upplevt en spring break fest med massa dräggiga ynglingar som klär sig tacky (eller förresten, vilka kläder?). Men det var kul iaf!

Dagarna efter åkte vi bland annat till Everglades Nationalpark som är ett jättestort mangroveliknande vattenområden. Och självklart åkte vi dit för att se alla gators! Alligators! Och vi såg dem! Fria ute i naturen...vi åkte en sån där "swamp-boat" och fick se både de ena och det andra. Helt klart värt de där 45 dollarna vi betalade hos rednecksen...(det var riktiga amerikan-rednecks som hade stället). Rekommenderas iaf! Sen blev det lite strandhäng, men vi har inte pressat så jättemycket faktiskt...gjort så mycket annat. Har spenderat ett antal timmar i bilen som vi hyrde... Vi åkte bland annat till Sawgrass Mill, ett shoppingcenter med 700 butiker...självklart var det halvt stängt när vi åkte dit på påskafton. Så blev inte så mycket shopping, men det var nog lika bra! Vi åkte också in till Miami igen, för att visa Valeria South Beach. Vi åt väldigt konstig, men god mat på SushiSamba (en japansk-brasiliansk-peruisk restaurang...mkt märklig kombo)... Ni ser en bild nedan på en av mina maträtter där, en slags kokosgryta med skaldjur. Och ja! Vi har ätit så sjukt god mat under resan, har ju ätit ute mestadels, eller ja, hela tiden... Har ätit hummer två gånger, måste passa på när det är billigt. Sjukt gott... har blivit mycket fisk och skaldjur. Me like. Och mexikanskt. Finns hur mycket bra restauranger som helst däromkring, i varje hörn och kant!

Christer kunde inte ta ledigt under alla dagar vi var där, så ibland jobbade han natt, sov några timmar på morronen och så gjorde vi nåt allihop på eftermiddagen och kvällen. Så Viktor, Valeria och jag fick styra upp lite ibland på dagarna.

Vi åkte också på en båttur till "Jungle Island" där en matbuffé väntades och en otroligt rolig show (eller inte)... men maten va helt okej, amerikanske ribs och kyckling och annan fet mat. Det som var bäst med den här trippen var båttresan! Hela Fort Lauderdale består av massa kanaler så det är hur mycket yachtar och båtar som helst, och alla kanaler är kantade av miljonärshus. Vi snackar alltså helt sjukt snygga hus. Och bredvid står en typ 15 meter yacht. Avis? Inte alls!!!

I USA måste man äta frukost på McDonalds minst en gång! Eller varför inte 50 nuggets för 13 dollar?


South Beach, Miami



Viktor och South Beach


På playan i South Beach


Vårt hotel-motel...holiday inn.


Spring Break fest i Fort Lauderdale


Smygfotade en oversize människa.


På Christers balkong


Viktor hittade andra grejer att roa sig med på Everglades nationalpark


Everglades...




Christer och Valeria på the swamp boat



Posar-Viktor


Påväg till Miami i vår kära pontiac bil


Sushisamba


Fort Lauderdale beach


Hamnen med ett antal fina båtar...


Vi fördrinkar innan turen till Jungle Island


Solnedgång


Ett av alla fina hus längs kanalerna


En glad amerikan som ville dela med sig lite!



Så nu har ni fått veta lite! Laddar upp mer senare... vi åkte som sagt till Key West som visade sig vara över all förväntan...igen. Florida levererade!

Nu ska jag äta middag, lite sent. Blir guacamole och knäckebröd. Goooooott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0