A cup of teeeeeea, thanks!

Under sina år i grundskolan när man började lära sig engelska så lät brittisk-engelska alltid så snorkigt och överdrivet. Det var ingenting man försökte sig på för de lät lite, ja, överdrivet, snorkigt...Det var alltid mer åt det amerikanska stuket som gällde!

Detta är dock någonting som jag ändrat åsikt om, brittisk-engelska är ju göööööööööööörgott som dom säger på andra sidan. Men det låter lite kul. I Laos för 4 år sen, när jag backpackade där och samtidigt umgicks med en del britter så fick man höra ordet "Brilliant" i varje mening typ. Och hur fel låter inte det? "Brilliant darling!". Detta är någonting som jag ska lägga till då och då nu när jag åker ner. Andra ord och fraser som jag flitigt ska använda för att passa in är tydligen "Love"... någonting min syster uppmärksammade när hon va i London nu i november. Ett väldigt osvenskt ord. Vi svenskar skulle aldrig gå och säga nåt sånt i meningar här och där,..."Självklart hjärtat"...eller hur ska ordet Love översättas? Hjärtat? Men tänk vad den svenska omgivningen skulle bli roligare att vistas i om det vore så!

"Smashing darling!", "Bloody Hell!", "Bollocks", "Wanker", "Lovely" är andra ord som jag bitskt ska använda!

Slutet av år 2009 börjar närma sig...

Såja!

Nu har jag varit hemma i Jakobsberg, också kallat Jakaaan, i över en vecka och det har gått foooort. Började bl.a. med en hemsk hemtenta som minst sagt inte gick bra! Därefter kom julafton den firades hos pappa med julmat, Kalles och monopol! (självklart vann jag... Juldagen firades hos mamma med ännu mera julskinka! Och kvällen spenderades med Hanna och Anna hemma hos A med lite kareoke och minttu och sedan på MP (melrose place hette det engång i tiden, sedan millennium palace och idag riddarjakob, dock är det namnet MP som gäller!), vårt lilla hemmahak, men blev nog tyvärr sista gången där då det visades hur korrupt stället var.

Därefter har det blivit stan, sminkkurs på Make Up Store, indisk maaaat (min lilla indiska mattarm måste fodras), en light version av nyårsbankett, ännu mera stan, träffa linn, shoppat och trängts i mellandagsrean... m.m.

Hursom, igår slogs jag av tanken att det var MÅNDAG. Det här med att hålla koll på vilken dag det är vid dessa högtider är inte det lättaste. Iallafall, måndag innebar att man kan tänka och säga att "NÄSTA vecka ska jag flytta till England". AAAAH panik. NÄSTA VECKA! Vart har tiden tagit vägen?! Minns det som igår när man läste sitt mail om att jag var antagen en plats vid Bucks New University i London. Och det var över ett år sen, tänk vad länge man väntat på det här...

Nu väntas iallafall några dagar med bl.a. det riktiga nyårsfirandet (dvs den årliga banketten), kanske mer shopping, mer indisk mat och träffa kompisar, Viktor och familj såklart! H&M katalogen för vår (och sommar) dök ner i brevlådan idag så den ska jag ta mig lite tid för nu! Känns inte det lite tidigt dock med vår och sommarkläder? Imorrn ska det bli hela -10 grader! Dock skulle det ju blivit närmare -20 sträcket så höjningen av temperaturen tackar vi vädergudarna för!


God Jul önskar syskonen Söderlund!

Send your own ElfYourself eCards

Känner att det är Robin som glänser i den här videon, men han vann ju också dansmattatävlingen varje gång i somras på Finlandsfärjan.


Nu! Now! Jetzt! Ahora!

Okej, nu eller aldrig!

Från och med nu ska jag börja blogga! Ni får dock inte förvänta er för mycket närmsta veckorna. Har fullt upp med skolan, helt plötsligt blev två halvfartskurser på 7,5 hp vardera, två helfartskurser.  Allt ska vara klart innan jul, jo, why?!

Den 7/1 tar jag mig, tillsammans med min stora guldiga resväska, till London! Europas metropol! Har dock aldrig varit där. Konstigt att man har rest jorden runt m.m. men aldrig varit i London som ligger två timmar bort med flyg!

Som kompanjon har jag med mig Johanna... Tillsammans ska vi bo på undervåningen i en villa som ägs av Herr Sillen (Han heter Herring i efternamn), dock bor han också i Birmingham, vilket innebär att vi större delen av tiden kommer ha stället för oss själva... vi har väl kanske inte kommit så bra överens med han hittills, via mail. Idag fick vi bland annat ett mail med vårt kontrakt, bland annat togs detta upp;

- Gatan utanför huset kan vara väldigt farlig att gå över!
- Vi får använda husets tvättmaskin - men endast måttligt! (Och självklart anpassa oss efter vår Landlord Herr Sillen)
- "There should be no waste of heat in mild weather, and no lack of warmth when required. I shall keep an eye on your kitchen clock." Hmm...?
- Om vi använder köket måste vi stänga dörren då ljud och lukt kan vara väldigt påträngande. (Ägarn bor på övervåning, vi på undervåningen...)
- "Pot plants shall be placed in waterproof stands" (kan misstolkas...)
- Om vi ska iväg, under en kväll eller helg, ska vi lämna en lapp med vart vi ska och våra kontaktuppgifter till vår landlord. Likadant gäller om han ska iväg. Vi får inte heller ha hall- eller trapplampan tänd när vi är borta.

Vilka krav han ställer den där Sillen!

Iaf, detta får bli min s.k "resdagbok"... jag hoppar resdagboken.se denna gång! Jo, kan ju också tillägga att det är utlandsstudier jag ska syssla med, blir lite blandade turismkurser på Bucks New University. Ligger ute i Buckinghamshire, ca 30 min utanför London. På min header så ser ni High Wycombe med en stor röd prick. Där ska jag bo i 5 månader. Så jag ska leva lite engelskt lantiv i omgivningarna där de spelar in Midsomer Murders!

 

Så, WELCOME TO MY BLÖÖÖÖÖG!





RSS 2.0